Bal-Sinopsis


Doğu Karadeniz Bölgesinin en uzak ve doğa şartları bakımından da en vahşi yöresinde modern hayatın henüz ulaşamadığı bir noktada hayatı anlamlandırmaya çalışan bir çocuğun aniden ortadan kaybolan babasını arayışının içsel öyküsü, Bal.

Dünyanın en güzel balı olarak adlandırılan Karakovan Balı, karanlık ve ürkütücü bir ormanın derinliklerinde yüksek ağaçların üzerine kurulmuş el yapımı kovanlarda, sayısı son derece azalmış balcılar tarafından yetiştirilmektedir.

Nesli hızla tükenen Kafkas arısı ve balcı Yakup'un birlikte meydana getirdikleri bu şifalı Bal, orada yaşayan insanlar için eski dünyanın ve tahrip olmamış doğanın özü ve kutsal bilgisidir.

Bütün zorluklara ve maruz kalınan tehlikelere rağmen bu mucizeyi yüksek ağaçların üzerinden toplama maharetini gösteren Yakup, oğlu Yusuf'un gözünde kutsal bir kişidir. Yusuf için korkunç bir yaratık olan ormanı ve dev ağaçları dize getirip canavarın yuvasından Bal'ı getiren babanın kaybolması büyük bir düş kırıklığı yaratır.

Okulda öğrendiği harflerle yazdığı ilk şiirler Karakovan Balının tadındadır.
Uzaktaki ilkokulla evin arasındaki yol boyunca Yusuf ormana meydan okur. Babasını geri ister. Babaannenin sık sık anlattığı peygambere benzettiği babasının bir gün mutlaka geri döneceğine inanmaktadır...

Yusuf, babası Yakup'u bulmak niyeti ile bütün cesaretini toplayıp ormana adım attığında hiç bilmediği bir dünya ile karşılaşacaktır. Geceyi geçireceği ağaç ve ormanın karanlığı onun ruhunu sonsuza dek ele geçirecektir.

Yorumlar

âyine dedi ki…
nasıl bekliyorum bilseniz şu filmi, yusuf'un bendeki kayıp parçasını :)
moroccom dedi ki…
beklemesi bile güzel...

bal da yusuf'un babası yakub'un izini de süreceğiz.

filmin çekimleri bitmiş. büyük ihtimalle kurguya girecektir.

en iyi ihtimalle tahminim istanbul film festivali'nde görücüye çıkacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...