Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni


Ömer Kavur’la Selim İleri’nin bir araya gelerek oluşturdukları dönemin siyasal, sosyal ve toplumsal olaylarından izler taşıyan bir filmdir Kırık Bir Aşk Hikâyesi. Başrolleri Kadir İnanır ve Hümeyra’nın paylaştıkları bu harikulade filmin hazırlık ve çekim aşamalarını Selim İleri büyük bir içtenlikle anlatmaktadır.

5-6 aylık bir senaryo aşamasından bahsetmek gerekir önce. Selim İleri’nin büyük bir içtenlikle kaleme aldığı ancak Ömer Kavur’un çoğu bölümden hoşnut kalmadığı ve daha mükemmelini isteyerek yazarı yönlendirmesi önemlidir. Filmin Ayvalık’ta çekileceğinin kesinleşmesiyle mekânlar belirlenir ve bazı sahneler mekânlara göre değiştirilir.

Bir sonbahar başlangıcında gidilen Ayvalık, o sıralarda asker kaçağı olan Selim İleri için bir nevi inziva bile sayılabilir.


Ayvalık sonbaharın bütün renklerine bürünmüştü ve yazdan hala izler taşıyordu. Sevimli bir pansiyonda kalıyorduk. Hayatımın en mutlu zaman dilimlerinden biriydi. Senaryomun hayata geçişiydi, peliküle geçişi, yaşaması, canlanmasıydı ve ben buna tanıklık ediyordum.


Bu filmle ilgili İleri’nin fazla hatırında kalan ise emekli bir edebiyat öğretmenini canlandıran Ferda Ferdağ ve onun trajik hayat hikâyesidir.

Senaryonun kitaba aktarılması için bkz

Selim İleri'nin nehir söyleşi kitabı için bkz

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...