Korkuyorum Anne-(İnsan Nedir ki...)



Korkuyorum Anne’yi bir senaryo başyapıtı kılan, yalnızca Reha Erdem sinemasının A Ay (1989) ve Kaç Para Kaç (1999) filmlerinden aşina olduğumuz mekana ve zamana dair, insan olmaya ve büyümeye dair temalarını montaj sinemasının gerektirdiği bir ustalık ritmiyle görselleştirmesi değil, Nilüfer Güngörmüş’ün hikaye dünyasını kuran vücuda, eşyaya ve hatıralara, gençliğe hastalığa ve yaşlanmaya ve nihayet, ölüme, doğuma ve insana dair şiiri de görünür hale getirmesidir.



Sünnet, erkeklik ve askerlik üzerine kurulmuş bir toplumsal değerler sisteminde, bütün beklentilerin ve bütün korkuların iktidar/iktidarsızlık ikilemiyle tanımlandığı bizim iklimimizde, vücudun bütün muhtemel zaaflarını üniformanın hem yarattığını hem de tamamladığını hatırlıyoruz.



Feride Çiçekoğlu (Önsöz'den)

Senaryo:Reha Erdem, Nilüfer Güngörmüş
Metis Yayınları

Yorumlar

Sade dedi ki…
Senaryo çok güzel noktalara değinmek istemiş. Memonto'daki şimdiki geçmiş zaman gidip gelmeleri gibi anlar, toplumsal baskılar ve toplumsal korkularımız ince ince tiye alınmış. Tavsiye olunur.
Reha Erdem sinemasını çok seviyorum.yönetmenin hikaye anlatma şekli ve kamera kullanımı harika.Korkuyorum Anne harika diyaloglarıyla çok güzel bir film.sevgilerimle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni