NBC'nin Son Filmi: Ahlat Ağacı



Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ile ilgili bilgiler kendi sitesinden yayınlandı. Filmin konusu yine taşra ve taşraya dair bildik sorunların büyük yönetmenin gözüyle nasıl göründüğü.

Ülkenin biricik ve tek sorunu belki de taşra. Hatta taşra o kadar yayılmış ki kentlerimizi de taşraya çevirmişiz. Kentlerin taşralaşması sorunları daha da büyütürken cahilliğin sürdürülmesine neden olmakta.

Filmin konusunu Nuri Bilge Ceylan’ın sitesinden aynen alıntılıyorum.

Bazıları için taşra, tüm umutların eninde sonunda yalnızlıkla kesiştiği bir sürgün yeridir. Tıpkı babaların ve oğulların kesişen kaderleri gibi, tüm umutların, hayallerin, çaresizlikle kesiştiği hudutsuz bir sürgün yeri…

Filmde benim için en büyük sürpriz Aydın Doğu Demirkol oldu. Uzun zamandır standup gösterileri yapan bu genç yeteneğin bu yıl bir Ali Atay filminde oynadığını görmüş ve sevinmiştim. Umarım sinema yolculuğu daha da uzun olur.

Filmin bu yıl ki başka bir sürprizi ise Cannes’da yarışacak filmler arasına sonradan dahil edilmesi. Cannes jürisi genelde üç saati aşkın filmleri seçkiye almazken 188 dakika olan Nuri Bilge Ceylan filmini tekrardan bu listeye yazdı.

Her Nuri Bilge Ceylan filmi benim için büyük bir heyecan. Umarım Cannes macerasından sonra ülke sinemalarında hemen yer bulur ki onu bekleyen insanlar daha fazla sabretmek zorunda kalmazlar.

İyi ki varsın Nuri Bilge Ceylan…

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni