Suntan (2016)

Ege denizindeki adalar tartışması son zamanalrda ülke gündeminin en baş sıralarında. bolca tartışıp konuşuyoruz. hatta bazı adaların bizim mi Yunanistan'ın mı olduğu konusunda bile derin çelişkilere sahibiz.
filmimizde bir Yunan adasına doktor olarak atanan kırklı yaşlarda bir adamın hikayesine odaklanıyoruz. filmin en başından jeneriğe kadar kış aylarında yerli halktan başka kimsenin yaşamadığı bu adanın çok sıkıcı ve yaşanmaz bir yer olduğunu görüyoruz. geneli yaşlı olan ada nüfusunun ölümler nedeniyle nüfusu da gün geçtikçe azalmakta. 

kışın insanların tek muhabbeti "yaz gelse de ada cıvıl cıvıl olsa". doktor bu durumdan bihaber ama yaz gelince anlıyor ki adanın havası birden değişiyor. doktor gelen yabancılardan birine aşk oluyor ve aşka düşüyor işin özeti. aşk denizinde boğulurken türlü çılgınlıklar, çeşitli münasebetsizlikler de sergiliyor. 

yaz bitmeden tutulduğu kız kayboluyor ve birkaç gün onu arayıp bulmaya akıbetini öğrenmeye çalışıyor.  bulunca gösterdiği sert tepki onu kızdan koparırken doktoru melankoliye sürüklüyor.  yazın bitmesine yakın aşk, iş herşey bitiyor. ve yazdan geriye bir tek yanık güneş teni kalıyor.

Ah! Kostis. Yaz yine gelecekti. Neden bitecekmiş gibi bir iştahla herşeyi vurup parçaladın ki...

Not: Filmde yer yer aşırıya kaçan müstehcenlik var bilginize.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni