Duck Butter (2018)


Film iki kadının 24 saat içerinde yaşadığı haz ve tutku arayışının içinde yüzleşmeleri de barındıran minimal bir film. sıkıcı denilebilecek diyaloglar var o yüzden  ilgimi çekmedi diyebilirim. Lakin filmin ilk sahnesinde yaşanan olay ve buolayın sonunda kişinin işine son verilmesi olayı üzerinde birkaç gün düşündüm.               

Filmin iki ana karakterinden biri olan ve oyunculuk yapan Nima, menejerinden aldığı bir telefonla bir çekim kadrosuna dahil edilir. Çekim ekibi içerisinde daha önce hayranlık beslediği oyuncular ve yönetmen vardır. orada çekimler ve diyaloglar ile ilgili nazik bir dille yaptığı uyarılar ilk önce "bak böyle uyarıları bizde zamanında yaptık ama işimizi kaybettik" imasıyla kibar bir dille ifade edilir. Sonrasında çekim arası bir yemek esnasında aklına takılan şeyler ile ilgili konuşmak istediğinde yine o nazik tepki le karşılaşır ve ertesi gün çekime hazırlanırken menajerinden gelen bir telefonla işine son verildiğini öğrenir. 

Birkaç dakikalık birkaç sahneden bahsediyorum.   Sonra arkadaşının önerisiyle çok sert bir mailde atar filmin yapımcılarına ama neticede işinden olmuştur.

Gündelik yaşamda da böyle nazik ama iğneleyici rencide edici üsluplar ile karşılaşırız. Hatta yüzünüze gülerken sizin hayatınızı baştan başa değiştirecek olumsuz değişikliklerin startı verilmiş bile olabilir. bu açıdan öğretici ve can sıkıcı bir sahneydi benim açımdan.

O kadar sık bu tarz insanlarla karşılaşıyoruz ki. Objektif uyarılar bile yanlış anlaşılıp kuyular kazılıyor, insanlar infaz ediliyor. İşyerinde yanlışını belirttiğiniz bir insan size en büyük düşman haline dönüşebililiyor.

Yorumlar

webkenti dedi ki…
Güzel bir tarz ile yazılmış yazılarınız var teşekkürler.
masal oku dedi ki…
bende makalenizi beğendim elinize sağlık
https://masallaroku.org/masal-nedir-masalin-ozellikleri-ve-turleri/

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...