Hayal Kırıklığının Başkenti



Ne uzun zaman oldu Vizontele'yi sinemada izleyeli. O filmde en çok aklımda kalan Reis'in büyük oğlu Ahmet'ti. her gün çilingir sofrasını kasabayı uzaktan gören bir ağaç altına kurup ilk gençlk yıllarından bahsederdi sofra arkadaşlarına. sofra dediysek bir gazete üzerinde biraz peynir, karpuz o kadar... Ahmet bir gün Leman'dan bahseder. Leman'ı ne kadar çok sevdiğinden. Sonra Leman çeker gider. Kendi kasabasını yine en güzel o tarif eder. "Hayal kırıklığının başkenti" En güzel golleri o yer hep. Sevdiği kızlar çekip giderler. Ama Reis babasının da dediği gibi:

"İnsan memleketini niye sever? Başka çaresi yoktur da ondan. Ama biz biliriz ki bir yerde mutlu mesut olmanın ilk şartı orayı sevmektir. Burayı seversen, burası Dünya'nın en güzel yeridir. Ama Dünya'nın en güzel yerini sevmezsen, orası Dünya'nın en güzel yeri değildir..."

Rıfat Kıbrıs'ta şehit olur. Bir dönüm noktasıdır o tüm aile için. 

Ve Ahmet yine dramatik bir dönüm noktasının yine başrolündedir hayal kırıklığının başkentinde

Yorumlar

Seval Aydın dedi ki…
Vizontele gerçekten çok başarılı bir film.
İnsanın hayatında mutluluklar vardır. Acılar vardır. Umutlar vardır. Hayal kırıklıkları vardır. Bunlar hayatın gerçekleridir. Mutluluk ve hüzün hep içiçedir hayatta. Örneğin bir akrabanızın ölüm haberi getirir bir miras avukatı bu acı bir haberdir. Bu akrabanızın mirasını size bıraktığını öğrenmeniz ise sevinçli bir haberdir. Bunlar hayatın acımasız da olsa gerçekleridir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni