Acı Aşk (2009)


Gazetelerde Halit Ergenç’in sakallarının boy verdiğini görünce onun son oynadığı filmlerden biri olan Acı Aşk hatırıma geldi.

Film arabesk şarkılar eşliğinde absürt bir yaşamdan parçalar sunuyor. İnsancıl, iyi niyetli bir edebiyat hocasının sevdiği kadının kendisini aldatması sonrasında nasıl canavarlaştığı ilginç müzikler ve ilginç görüntüler eşliğinde akıp gidiyor.

Adam aldatılınca bunalıma giriyor. Onu bunalımdan çıkaran kadınla evleniyor. Evlendiği kadın evlendiği gün kör oluyor. Kendini aldatan eski sevgili ortaya çıkıyor. Her ikisini de öğrencisi ile aldatıyor.

Sonra tekrar başa dönüyoruz. Kör olup ameliyat sonrası tekrar görme yetisine kavuşan eşi ile bir olup diğer kadınları aradan çıkartıyor.

Film Onur Ünlü’nün senaryosu. Bir senaryo yazmış ve arkadaşına bunu sen çek demiş. Taner Elhan’da almış ve güzel görüntüler ve müzikler eşliğinde hoş bir film çekmiş.

Filmi izlerken sıkılmıyorsunuz. Birileri üzülürken kahkahalar atmak; birileri ölürken veya öldürülürken yaşamak istiyorsunuz. Bunun dışında da pek bir tat bırakmıyor zihinlerde.

Kadın erkek ilişkilerinde erkekyanlı bir bakış çok sert bir durumda gösteriliyor. Adam her halükarda haklı ve ne yaparsa normal gibi bir durum ortaya çıkıyor.

Absürtlük bazı sahnelerde doruk noktasına çıkıyor. Ünlü, filmin bazı sahnelerinde yine yapacağını yapıyor ve edebiyat hocasının ağzından güzel şiirler okuyor.Bunlardan biri de Asaf Halet Çelebi’nin İbrahim şiiri.

ibrâhim
içimdeki putları devir
elindeki baltayla
kırılan putların yerine
yenilerini koyan kim

güneş buzdan evimi yıktı
koca buzlar düştü
putların boyunları kırıldı
ibrâhim
güneşi evime sokan kim

asma bahçelerinde dolaşan güzelleri
buhtunnasır put yaptı
ben ki zamansız bahçeleri kucakladım
güzeller bende kaldı

ibrâhim
gönlümü put sanıp kıran kim


* Filmle ilgili ilginç bir noktada, Halit Ergenç’in filmin bir sahnesinde söylediği Ben İnsan Değil miyim? parçasının müziği babası Sait Ergenç’inmiş. Özellikle mi seçildi bilemiyorum.

Yorumlar

kebeci dedi ki…
Anlatım dilin çok hoş Adnan.
O yüzden insan (kendi adıma en azından) yazının daha uzamasını detaylanmasını bekliyor :)
Sevgiler...
moroccom dedi ki…
eyvallah.

inşallah diğer filmlere...
Adsız dedi ki…
filmin yıldızı ezgi asaroğlu olarak kaldı aklımda benim

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni