Altın Portakal'a Dair...


Biz bu organizasyon ve tören işini beceremeyeceğiz herhalde düşünceleri arasında bir Altın Portakal töreni izlemek çokta yerinde olmasa gerek. Sunumun arasına karışan ve daha konuşmalar bitmeden giren orkestranın müziği ile neden ve hangi amaçla şarkı söylemelerine izin verildiğine anlam verilmeyen kişilerin arasında dikkatin ödül alanlara kaydırılma çabaları pekte sonuç vermedi.

Siyasetin sinemanın önüne geçmesinin de bu kadar anlamı yoktu. Gerçi ödül alanlar bunu pekte tınlamadılar gibi geldi. Çünkü kontra mesajlar veren ödül alanların ödül verenlerce hoş karşılanmadığı da açıktı.

Gecenin en güzel tarafı ödül alan bazı sanatçıların aldıkları ödülleri Ceylan Önkol’a ithaf etmeleriydi. Bunun yanında En İyi Senaryo Ödülü’nün Onur Ünlü’ye verilmesi de benim için ayrı bir mutluluk oldu.

En iyi film ödülünün böyle parça pinçik edilerek üçe bölünmesi açıkçası tuhaftı. O kadar film arasından bir tane birinci seçemeyen jüriyi kutlamak gerek.

Ödül töreni ve organizasyonunda bizi çok eski törenlerinde gerisine götüren bu yıl ki festivalin gelecek sene bizi geleceğe döndürmesini umut etmekten başka çaremiz yok.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni