Hiçbir Gece (1989)


Selim İleri’nin ilk ve tek yönetmenlik denemesi olan Hiçbir Geceden bahsederek bu diziyi hitama erdirmek gerekiyor.

Belki de Tokat’ta bedelli askerlik döneminde ziyaretine gelen Hülya Koçyiğit ve Selim Soydan’ın teşvikleriyle uzun zaman ayrı kaldığı sinemaya askerden terhis olmasıyla birlikte başlıyor. Hülya Koçyiğit’in başrolde olduğu bu filmde; ünü tehlikeye girmiş bir film yıldızıyla eşcinsel bir gencin aşk hikâyesi anlatılmaktadır. Senaryo İleri ve Ayşe Şasa'nın ortak ürünüdür.

İleri, bu filmde gerçek travestilerle çalıştıklarını ancak onların geçmişlerinden izler barındıran aile trajedileri ve yoksulluk gibi nedenlerden ötürü o hayatın beyaz perdeye tam olarak yansıtılmadığından bahseder.

Film, beklenilen başarıyı gösterememiş ve iki arada bir derede bir şey anlatamadan sinema tarihinin bir sayfasında gizlice kalmıştır. Belki o sayfadan da silinip gitti şimdilerde. Kim hatırlıyor şimdilerde bu filmi? O kadar ki 1989 un Altın Portakal’ının ön elemesini dahi geçememiştir Hiçbir Gece.

İleri, filminin başarısızlığını öncelikle kendisinin toplu bir iş yapamama becerisine bağlamaktadır. Bireysel yol alabileceği işler onun için daha verimli ve kalıcıdır.

Bu filmle ilgili Hülya Koçyiğit’in oyunculuğunu ise özellikle övmektedir. Uzak, donuk, mesafeli ve maskeli bir karakteri canlandıracak olan Koçyiğit yönetmenini çekim sonrasında mutlu kılmıştır.

Hayal kırıklıklarıyla sinemayı sona erdiren İleri, daha sonraları özel kanalların ilk zamanlarında birkaç dizi senaryosu ile bir dizide oyunculuk ta yapmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni