Arranged (2007)


Dördüncü sınıflarla ilgilenen iki öğretmen. Biri yahudi , diğeri müslüman. Aralarında ilk başlarda derin bir önyargı ve hoşgörüsüzlük var. Sonra yavaş yavaş birbirlerini tanımaya başlıyorlar ve çok iyi iki arkadaş oluyorlar.

Newyork'ta yaşıyorlar ama her ikisi de kendi gettosundan çıkıp hayatın gerçeğiyle daha yüzleşememiş. Hep aileleri onları hijyenik! ve güvenli! bir ortamda yaşamak zorunda bırakmış.

Tüm bunların sonunda birde daha yirmili yaşlarının başlarında görücü usulü ile evlendirilmek istemeleri hafiften isyan etmeye ve kendi dediklerini yapmaya kadar sürüklüyor genç hanımları.


Bir kere sade ve doğal bir film. İzleyiciyi karmaşa ve aşırı diyalogla yormuyor. Sakin sakin hanım kızlarımızın hayatını gözlüyor ve onların durumuna üzülerek bu kısır döngüden çıkmaları için dua ediyorsunuz.

Yönetmen filmin sonunda biraz merhametli davranarak her iki kızımızı da sevdikleri ile evlendiriyor ancak arada aile arası marazlar çıkıyor, isyan bayrağını çeken kuzenine sığınıyor vs vs...

Bu filmle ilgili tek aklımda kalan bu kadar açık ve pervasız Amerikan toplumunda hicap duygusuna sahip insanlarında yaşadığını görmem oldu. İlk kez bir erkek arkadaşı olan, ilk kez bir erkeğin kolu koluna değince heyecanlanan gençlerin varlığı ilginç geldi bana.

Amerikan bağımsız sineması, Hollywood'un yıkıcı ve önlenemez kültür erozyonuna karşı hala var olmaya devam ediyor. Ne kadar ümit verici...

Yorumlar

ş dedi ki…
Oldukça merak ettim. Bana ödünç vermelisin filmi.
moroccom dedi ki…
film pazar akşamı 24 televizyonunda yayınlanacak.
kaçırma derim ben.
PAPATYA PRENSES dedi ki…
oo bloğunuz varmış da yeni haberimiz oluyor:)

filmi bulursam izlemek isterim. hoşuma gitti:)
âyine dedi ki…
kaçırdığıma üzüldüm :(
umarım karşıma çıkar bir zaman :)
moroccom dedi ki…
çıkar çıkar arada tekrar yapıyorlar. haberim olursa haber veririm.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Biliyor musun? İçimde Bir Orman Vardı

Kırık Bir Aşk Hikayesinin Çekim Serüveni

Kapıcı Musa(Muzaffer Çetinyılmaz)nın Ardından...